First mom kena amik darah 3 botol betul ke ?

Nak tanya betul first mom untuk bukak buku pink kena ambil darah 3 botol and kena puasa before amik darah ?

11 Balas

andaikata betul 3 bkn botol saiz mineral 500ml tu pun, 3 tiub kecik je tu pun 1x cucuk je pastu nurse bahagikan masuk tiub2 kecik.. kena puasa before ambik darah, kalau dah diberi arahan mcm tu ikut je. btw lepas ni, kalau nak ambil darah, blh je tanya nurse nanti nak ambil darah tu utk test apa ye? lain tujuan lain requirements.. ok? tanya je nurse doktor semua yg kita tak faham tak tahu

2mo ago

klau ambik drah smpai 3 btol kcil mineral tu dah mcm lebih kurang drh yg kluar org buat op. klau 3 btol tiub mngkin tpi sya haritu 1 btol ja n urine 1 btol .. lpstuh dh xda . kcuali utk cek hb n bsp tu pn ccuk skit ja.

3 botol mcm dah kena suruh derma darah 😅 bukan botol, tiub je awak and xpernah pulak bukak buku pink sampai 3 tiub dorg kena guna darah pastu puasa, satu tiub je awak. seramnyaa 3 botol 😅 cuba tanya klinik awak betul²

pngalaman Sy kalau kene amek smp 3botol tu dye buat ujian utk lain2 test kn . amek HB , test HIV , test siplis asenyerrr. ase ade kene mse kndungan 26w

bukan 3 botol sis 😅 sebotol je. paling tepat tak boleh nak sebut botol pun, macam batang pen bahagi dua je tiub untuk simpan darah tu.

kalau kt kk kena puasa masa nak minum air gula je. Masa buka buku pink pon ada ambil darah juga..tapi tak ingat berapa tube.

Sebotol je n sekali je ambil..tp sebotol penuh juga la..sy kne 2x sbb yg first result darah sy hilang🤦🏻‍♀️

tkde pun kena buat semua tu. ambip darah pun tk silap sebotol je sbb nak cek hiv n ape nth. tp sekali je lah

rasanya pakai tiub bukan botol.. puasa2 tu xde lah.. puasa bila nak kene minum air gula je nnti

siapa cakap tu? sy pregnant 2 kali...sebotol je diambil masa buka buku. dan takde pun puasa

2mo ago

awk nk buka buku dkt swasta ke? yg tu kena ikut prosedur sana lh..klu kk tak ambil byk pun. unless klu ada problem, baru ambil yg lain.

total 3 tube. 2 edta tube 1 plain tube. total dlm 4-5ml je. tak perlu puasa pun