Kuning bayi

Ada tak tips nak kurangkan kuning bayi. . anak sy dah masuk 3 bulan tapi doktor ckp darah x ok. Lepas tu kena ambik darah lgi. Xsanggup dh tengok anak kena ambik drah byk kali.

10 Balas

Assalamualaikum,baby Saya pun kuning lama hampir kena tukar darah, last saya dapat panduan dari Darul Syifa' ambil daun pokok sukun buat alas baby tdo lepastu baca Bismillah 5 habis bismillah 5 tu sambung lahaulawala quatailla bila sampai habis tiup pada ubun² baby, Alhamdulillah berkesan untuk baby Saya, awak pun try la InshaAllah kuning baby akan turun

Anak sy pon bru baik dari kuning.. Sebulan jugak kene.. Awak kene stop makan benda2 panas mcm jamu, halia, lada hitam, bawang putih, kunyit. Ni doc sendiri yg bgtau sy tau. Sy amalkan.. Kalau masak pon sy cume gune bawang merah saja. Kalau goreng2 ikan xde letak kunyit.. Anak sy dari 240 skrg da 78 je bacaan kuning dia..

klau full bf buat smntre ni jgn mkn bnde yg pns² mcm halia or jamu2 pape pun. bg baby sihat dulu. pastu mummy nk jage badn jagalah. kerapkan bg susu 2jam sekali walaupun tgh mlm. kejut je baby mntk die mnm susu. insyaAllah akan ok. mudah²an Allah mempermudahkan urusan harian sis Amiin.. #08Dec20  #IbuRA #TAPxTanamera

Anak saya pn kna demam kuning sampai sebulan lebih.. Jamu.. Halia smua herba x mkn.. Tp kuning masih jua.. Dua kali ambil darah cek penyakit.. Last saya campur susu ank... Bg dia susu formula... Alhamdulillah kuning turun.

Mandi kan baby dgn kayu Spang, n minum susu kambing asli campur Za'faran n kurma di belnder, trs mkn pantang tuk ank kuning lain drpd mkn pantang stlh baby kuning

anak first saya kuning tinggi jugak.. lepas saya kasi mandi daun kucai.. alhamdulillah kuning dia turun sikit sikit... cuba laaa.. mana tahu menjadi 😉

Allahu 3bulan ??!!!! ya Allah kesiannya .. moga cepat turun kuning baby ya .. inshaa Allah ,Aamiin

Anak sy sampai 8bulan. Tiap2 bulan ambil darah

Sy bgi mndikn ank air sirap sblm ke Kk

Jgn mkn halia juga