macam mana nak turunkan kuning anak ni

baby saya dah 15 hari , seminggu dah menurun kuning harini naik balik . harini 204 kuning dia and kena ambik darah . saya makan dah betul betul pantang , berak kencing semua okay kerap je sebab saya menyusu kerap . berat pun setiap hari naik . tahu tak kenapa ? pening saya dibuatnya . dr bagi masa seminggu kalau tak turun jugak kena ambik darah 3 botol pulak #ingintahu #seriusnanya #firstmom

6 Balas

Kuning baby sy 15.5. Sy merayu mintak discharge dr hsptl sbb nak rehat d rmh sbb dh admit 4 hari d ward sbb baby kuning tinggi. Sebaik sj sampai rmh sy terus bg baby minum susu formula. Selang seli kan dgn susu badan. Awal pagi baby berak color kuning dah. Check up kuning result terus 10. So xda dah check up sehari sekali. Skrg check up 3 hari sekali. Harap next check up dpt drop jd 5.

Sama mcm saya. CL bg petua mandi dgn air daun belimbing besi alhamdulillah terus turun bacaan kuning. Hari ke 10 naik 248. Esok pg mandi air tu pg klinik tgh hr turun 192 tiap hari cek turun 50 bacaan terus turun bwh 100 hari ke15. Ada Dr yg saran campur fm sbb ada jenis brestfeed jaundice mcm baby saya campur fm turun jgk.

cuba cari ubat titis kuning hemoepathy.. sy titis kt ank alhamdulillah makin hari makin turun.. tk smpai smggu dh discharge..

ibu elak dulu makan halia, serai, Kunyit. ibu makan anggur hijau., sup ayam bawang putih

mak ade kata titiskan susu kambing kat mata cer try

awak darah apa?

1y ago

b+