betul ke ??

Betul ke orang kata kalau mngdung anak perempuan suka mkn makanan manis . Dan betul ke kalau mengandung ank perempuan ni mual teruk di awal pagi ? Ada tak yg mcm ni jgk tp keluar2 anak lelaki? Suami sya teringin nk anak perempuan tapi macm mna nk cam ye ?? Utk mumy mumy yg tahu share skit

56 Balas

Sy ms hamil mmg muntah2 loya..morning sknies jgn ckp lh sampai badan merekut sebb xtahan.. Ada tu sampai nk pengsan morning sknies punya pasal... Lpas tu sampai dh nk bersalin pon kena age... Pagi selasa bersalin.. Pagi isnin pon masih morning skiens age.. Senang cete dri mula disahkn hamil sampai nk bersalin.. Mkn mmg suka sangat mkn sayur xkira lh ulam ke apa yg penting sayur xda sayur xlalu nk mkn.. Suka jg yg manis2 tp xkerap.. Scan sekali dokter ckp mcm girl tp xcomfom.. Setiap kali scan kat pakar xnampak..baby mcm2 gaya tunjuk supaya kita xnampak dya gegirl..last2 bersalin baru tau dn comfom girl... Alhamdullah dh 5 bulan baby girl sis, seri siti qhadijah binti mhd norhisam.. Kurniaan dri allah setelah 6 thun menunggu..

4y ago

Alhamdulillah ... Tahniah sis . Saya pun xsabar nk tnggu baby first Sya ni .. kempunan nak bby girl jgk . Doakan utk Sya jgk ye sis😭

sye alahan smpai perut 5 bulan lepas tu hilang sekejap datang balik alahan yg sama perut 8 bulan smpai bersalin.. sye memang suka makanan yg manis xsuka bersiap muka jadi bengis lepas tu sye jadi seorang yg pemalas makan tido ja keja sye... scan 7 bulan xnmpk sye pujuk2 baby scan 9 bulan nmpk baby boy dan kluar pon memang baby boy.. sekarang baby dah 1m23d

4y ago

ya Alhamdulillah..

Dlu mse sy mngdong ank ppuan mabok trok..buat ap smua x larat dn malas..perot besar melebar..skrg mngdong lg..scan doc ckp lelaki..tapi dri awl smpai skrg xde langsung alahan n mbok..bt kje uma smua ok..perot plk kecik dn mancung kedepan..mudahan btl lh sy mngdong ank lelaki kli ni..sbb dh 4 org ank ppuan hihi..

4y ago

Betul2 mcm2 ragam la ada dlm rumah tu nanti .. ya ya amin semoga dipermudahkan la ye utk kita 🤰😍🥰🤲

Klu pengalaman sy dlu...msa mngandg ank ppuan x de alahan langsung muntah pun x de ok jer rajin lg...skli mngandung yg nie skg dh 17week lebi pemalas muntah2 d awl kehamilan...selera mkn cerewet...mna yg pena lalui tau lh rsa tu...tp sy x tau lg apa jantina bby sy dan suami brhrp dpt bby boy pla sbb dh ada 3putri skg nie

4y ago

Ea sis nie mncba lg mna tah d bg rezeki boboy pla doa kn sy yer

sy msa prgnt 1st dlu mual teruk muntah2 xkira siang mlm smpaila 5bulan kndungan, smpai admit wad suka manis scan gegurl mulaan, tp last2 kluar boboiboy 😂😂 yg 2nd ni lgsng xda mual muntah cuma pening2 je, scan hr tu baby kepit xnk bg nmpk sy redha je la apa je jantina yg pnting sihat walafiat cukup sifat 😊

4y ago

Alhamdulillah bertambah rezeki sis . Syukur kan dpt zuriat . Org lain tgh usaha lagi . Takpe xkesah la laki ke pompuan janji sihat🥰😍

Saya skrg preggy pon nk make up tu jrangg daa skrg.. Pkai bedak lipstik.. Tu je.. Kadang mlas nk kluar rumah terus.. Dduk jela terperap kat rumah.. Benda manis pulak xjugak kot.. Sbb saya suka mkn pedas2 cam tomyam, mcd pedas2.. Tapi bila tekak nk manis tu.. Mmg btol2 manis.. Xsure la sis

4y ago

Sis dh scan ke bby girl or boy?

Saya first trimester alahan teruk. Hari2 muntah. Instinct ckp girl . Buat la segala quiz online, cari Chinese gender prediction la. 3 kali scan nampak bebird boy 🤣and saya suka makan manis. Tapi kalau muka berseri2 biasa boy. Semua org tengok sy skrg terus Tanya, boy ke?

4y ago

Aha baby boy. Biasa sy tengok n lihat, kalau baby girl muka mak seri sangat. Ada org ckp sbb baby girl ambik seri mak.

Lain org lain ragam nya.. ada yg tak da alahan lansung... btuah org tu.. makcik dlu alahan 4bln ptama tu mmng xleh mkn xleh tdo.. asyik muntah jer.. maknan minuman smua tak suka manis... buah oren pn taknk.. tembikai jer yg suka mkn.. dpt bby girl..

4y ago

Kdg2 xblh ikut sgt kan kata mitos ni . Mkn manis je ank perempuan .hmmm Sya suka makan benda masam tp suami nk ank perempuan sbbtu tertanya-tanya kot2 la mngdung ank lelaki . Bnda manis jarg sgt rsa nk mkn

Tula sy pon pregnant skrg rsa nk mkn manis2 jer masam&pedas kurg..nk make up pon mls sgt rsa2 tak cantik je org ckp pregnant baby girls..dl2 pregnat ank 1&2 x suka mkn mns,sk mkn pedas&masam,makeup hari2 cz rsa2 sy cantik sgt😅😅kluar baby boy..alhndulillah

4y ago

Mcm tu ye sis . Aduh saya pun rsa jgk skrg rajin sgt nk make up .. tp naluri nk anak perempuan 😭

Saya tak suka makan manis.. asyik cari benda yg pedas.. scan tgk baby girl😅 taktau lah keluar nanti confirm girl atau boy.. setiap orang tak sama. Ada yg suka makan manis tapi keluar baby boy.. doa byk2 mana tahu Allah pekenankan kalau sis nak baby girl.

4y ago

Tu la sis . Hsbnd nk sgt sgt bby girl. Amin amin mtk nya di perkenankan la