Hi, nak tanya

Betul ke kalau scan awal sangat, boleh miscarriage? Saya pregnant dah 5 weeks tapi kak ipar saya cakap jangan scan lagi sebab dulu dia scan time kandungan 3 weeks pastu miscarriage . Risau pula saya. Seeloknya untuk scan boleh scan week ke berapa ye?

20 Balas

Tak betul langsung.. digalakkan utk scan 8weeks ke atas sbb time ni dh nampak kantung & bby.. kalau scan trlalu awal, ada yg masih blum nampak kantung @ bby.. so taknak ibu panik.. Scan lah berjuta kali pun tiada masalah.. mmg kna scan pada awal kehamilan utk tahu bby di kedudukan yg betul @ tak..