Hi, nak tanya

Betul ke kalau scan awal sangat, boleh miscarriage? Saya pregnant dah 5 weeks tapi kak ipar saya cakap jangan scan lagi sebab dulu dia scan time kandungan 3 weeks pastu miscarriage . Risau pula saya. Seeloknya untuk scan boleh scan week ke berapa ye?

20 Balas

better awk tggu laa 7 week laa dear... awl sgt tkut awk nmpk kantung n yolk sac je...nnty awk kcewe n risau...better tggu besr cket...

Takde la. Scan byk kali pun takde effect apa². Ok je, sy scan masa 5w ok je tgh tnggu masa nak bersalin je ni.

scan baby bukan punca keguguran, awal kehamilan kita kena check scan tngok kantung baby dan sebagai nya..

x betul to..sy awl2 dh scan 3x sbb lupa tarikh period..alhmdulillah sekarang dh 6 bulan prgnt

scan awal kehamilan better buat utk thu.. jnin berada dlm rahim atau luar rahim...

xbetul. sedikit penjelasan. 3mgg xde org akan buat scan sbb xkan nmpk apa2

scan ultrasound bukan mcm xray yg boleh menyebabkan kecacatan/keguguran

sy dlu scan 5w nk confirm pregnancy sy. alhamdulillah smua ok☺️

kak ipar awk dh salah faham tu...

Tak betul