Induce

Betul ke kalau ibu mengandung ad masalah jantung, gdm, dan lain2 kena induce 38 minggu ke?

9 Balas

Saya masuk wad mase 36 minggu sbb suspek darah tggi dan baby songsang . Sepatutnya sy kena bersalin ceaser breech , tapi lepas seminggu sblom appt baby dah ke bawah . Skrg dah 38 weeks , ade mase lg seminggu utk induce . Sbb smpai skrg takde tanda2 nak bersalin . Bagi sy laa , better bersalin normal walaupun induce drpd ceaser . Sbb ceaser smpai ke tua akan rase sakitnya . Tapi x tau laa org lain rase mcm mana , antibody lain2

4y ago

Aamiin

Sy gdm on diet.. lahir ikot due yg kk bg.. duebkita tu 40w lh kan?? lebih dri due tu kalo xde tanda bersalin bru serah diri utk induce.. Duesy 14/3.. hrp sgt bby keluar sblm due sbb xnk kena induce, pernah ank pertama sy kena induce, sakityaaa rasa.. Masih teringat rasa sakit tu wolopun 10thb berlalu 😫

4y ago

Amiin..

mcm saya gdm on diet x boleh lebih due, nasib baik baby keluar awal 3 hari.. kalau gdm on insulin kena bersalin week 38..kalau xde tanda2 kena induce. yg lain x sure, mungkin juga betul sebab ibu ada penyakit, nak pastikan ibu dan bayi selamat. lagi pun baby dah matang week 38.

4y ago

Ok2. Harap baby keluar awl la, kalau boleh nk normal dan tak nak kena induce.

Mcm sy gdm..xboleh lbh due..due 29.1 tp bby kluar 1.2..so kna induce 3x..alhamdulillah skrg dh 24 ari pantang

Saya gdm diet control ngan masalah jantung.. kena induce 39w..

Yup.. Biasanya doc akan suruh bersalin pada 38 w

Maafnye nk tnye gdm tu apa ye?😅

4y ago

Kencing manis. Kalau minum air gula sangkut.

saya..10/3 dah serah diri.

4y ago

tula..sy pon fikir cm tu..hrp genap 38w..dah ada tanda nk bersalin...

Selalunya mcmtu la