GDM on ubat

Ibu-ibu sihat semua , nak tnya,kalau gdm on ubat tpi keadaan baby ok , kesihatan ibu pun ok. Takpe ke kalau tak induce masa 38 minggu ? Ada tak yg bersalin 38 minggu+ tanpa induce masa gdm on ubat atau insulin dan baby tak besar ?

1 Balas

saya dm,hpt on tx..Masa ank no 3 dlu 38minggu serah diri untuk induse...tpi alhamdulillah msa serah dri tu jln da buka 2cm x jadi la induse..hny tunggu jln buka sampai 4cm br p labor room...akhirnye ceaser sbb ctg bby x ok..Bert bby 3.5kg...tpu semuanye selamat..jgn pikir bnyak hnya ikut apa yg doc sarankn je...