Ibu- ibu GDM

nak tanya pada ibu gdm,memang kena admit hospital seawal 38 minggu ke ya? kalau tiada tanda bersalin..kena induce ke? first time kena gdm kandungan ke-3 ni.. ada ibu2 yg berpengalaman??

4 Balas

iye betul tu yg ada gdm kena bersalin awal tak boleh lebih hari ..sy anak no2 gdm bersalin 37 weeks 5day Sebb baby kecik ..skg NIE sy pregnant lagi 28weeks minum air gula sangkut gdm lagi😔 doa kan baby sy kali NIE tak lh kecik MCM Abg ngah dia...orng gdm risau baby besar tapi Sy baby kecik😥

1y ago

Klau baby besar tak pe awak...yg kecik tu kita lagi risau..Dr pakar kata baby tak berkembang ...terpaksa kena bersalin..baby kluar pon 2.44kg je ...anak sy no2 harap2 yg no3 NIE besar sikit lah dari Abg dia 😊

gdm on on ubat/insulin kena admit hospital pd 38weeks.....gdm on diet control boleh tunggu sampai due date jika x da risiko/masalah lain.... kalau x bersalin jugak kena masuk wad sblm due date..if x da tanda mmng dctr akan induce..😄...

Saya GDM on diet, so far nurse takda bagitahu kena bersalin awal. Boleh ja tunggu sakit secara natural. Melainkan GDM on ubat/insulin wajib 38w.

Aah kena induce kalau xde tanda