38 week 1 day gdm on ubt , saya da ad bukaan 3 cm doakan sy tak kena induce pg esk ye.

2 Balas

biasa 3-4cm da x induce melainkn xde progress tu doc akn bg induce drip & pecah air ketuban. mcm sye induce 4-5x tp masa sye serah diri xde bukaan.. 3x induce tu bru 3cm 😅 lepas tu induce ke 4, 4cm da, doc pecah ketuban, bg induce drip. induce ke 4 mlm, pg cek 4cm, 1.30pm pecahkn air & induce drip.. 4pm da 7cm. bersalin 9.40pm hari tu jgak.

1mo ago

gov sis.. dua2 gov . anak sulung mcm sye share ni, anak 2nd induce jgak tp 1x je sbb air ketuban leaking kena Bersalin da & 1x je sbb contraction kuat xle induce lg sepatutnya da kena czer tp dpt bersalin normal alhamdulillah la.. anak 4bln da 🤣 ank 2nd lg cepat .. 6am induce, 12.30pm masuk labour room, 3pm bersalin. hari same 🤣

mge dpmudahkn bsalin sis..🥰