berat badan

Berat saya naik 10kg, bru 4 bulan. mcm mana nak kawal berat badan ye? mcm mana berat leh naik mendadak...sy rasa makan x banyak

25 Balas

Sama la dengan sy.. Berat naik 4 kilo dari bulan lepas.. Sebelum mengandung berat saya 71 kilo.. Ni nak masuk 6 bulan berat saya dah 80 kilo.. Hari ahad ni kena minum air gula buat kali ke dua😂

Sy pregnant 2 bulan lebih..tp berat mkin turun 2kilo lebih... huhuhu...selera mkan drop..tp tetap mkn untuk ada tenaga...harap lpas trimester pertama ni.. selera ade semula.

Makan kuantiti sikit, tp kerap. Setiap 2 jam makan. Awal pregnancy saya buat macam tu, berat turun. Ni baru naik 1kg, which nurse kata tak apa. Normal je.

Sy dah 34w. Naik dalam 8kg setakat ni.. Makan mcm biasa. Cuma kdg2 tu terlebih makan. Hehe.. Susu sy mnum awal2 dulu je pastu stop.. Tp doc ada bagi calcium..

10kg? Hushhh byknya puan... Saya 4 bln 49kg x naik2... Puan kurangkn manisan... Kadang2 kita tak sedar apa yg kita mkn... Take care ya

Kurangkan nasi, kurang kan ambil makanan bergula, fast food jgn ambil kek kek kuih kuih yg manis jgn ambil, kurangkan minum air manis.

4y ago

Habis tu nak kena makan apa?

Hatihati dengan permakanan dan susu ibu mengandung boleh mendatangkan keburukan (kencing manis ke) kalau tak dijaga 🙂

Kalau ada minum susu anmum , better stop . stop makan ape jenis roti dan biskut , kalori tinggi .

Kurangkan makanan berkarbohidrat. Cayala. Save from kencing manis too. Good luck mommy.

Maybe sis amik gula berlebihan kot,makanan & minuman bergula banyak mungkin. 😅