Tahu tak macam mane nk kawal pemakanan supaya berat badan tak naik mendadak ?

Assalamualaikum semua, nak tanye ada tak yg tahu mcm mne kita nk kawal pemakanan kita supaya berat badan tak naik mendadak ? Sekrg berat badan dah 82.5kg mase check up 22/12/20.. 4/01/21 kena minum air gula 😓

2 Balas

ikut menu diet sis mkn suku2 separuh..kalau mkn nasi amik suku je kalau xkenyang lebih kan sayur..tu yg doktor ajar kt saya..n kurangkan makanan yg bergula..saya pon sbb berat naik mendadak kena minum air gula n sangkut gdm...skang ni kena kontrol diet..

Apa kata sis cuba buat jadual makan. Makan ikut waktu yang ditetapkan sahaja. Awal awal maybe mcm susah but lama lama nanti mesti dah terbiasa.