Kawal berat badan

Mommies, macam mana nak kawal berat badan ye? Berat badan sy naik mendadak 3kg selama sebulan. Nurse dah bising ☹️

2 Balas

Mummy kena try kawal nafsu makan. Jangan ikut sangat nak makan mengidam. Kurangkan gula and cuba eat clean tapi seimbang. Contoh makan nasi dengan sayur dan ayam. Tapi sepinggan cukup lah, takyah lebih lebih. No junk food, no sweets. And cuba exercise sikit. Takyah berlari sakan. Awak jalan jalan around taman pun cukup

Berat saye naik 3.4kg 2minggu 😂 sbulan 7kg Diri sndri pun xtau nk buat ape dh https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️