sarung tangan

Berapa lama mummy2 pakaikan untk anak ?

18 Balas

Smpai ank umo 3 bln..tp kekdg pkaikan juge Klu kuku dia pnjng smntra potong kuku pakaikn dlu..dgn klu tetb tgn dia sejuk pkaikan kejap ..nk2 klu pas mndi pg or ptg kekdg tgn dia sejuk pas mndi...dh sejam dua br bukak balik pas tgk dia ok tgn pns n xsjuk..

dlm 2week...sbb lg cpt bukak sarung tgn..lg cpt dia belajar gerak2 kn jari2..but make sure kuku mesti pendek..lg pon pakai kn sarung tgn tu..bukan sbbape pon..utk elak dia mngaru or cakar muka sbb kuku pjg...

Kalau mommy rajin/tak seriau nak potong kuku baby, takyah langsung pakai pun xpe. Me myself tunggu baby dalam 2weeks macam tu baru berani potong kuku 😅😂 then tak pakai dah mittens.

Smpai 2bulan shja.. Lepastu rajin dah potong kku dia.. 😅 Buka awal2 utk otak baby berkembang positively.. 😊

Sy sejak lahir mmg x pki kn... Tp kena pastikan kuku bayi x panjg... Hati2 potong kuku bayi...

Sebaiknya tak perlu pakai kalau nak pakai pun jangan lebih sebulan untuk cepat perkembangan

Saya pakaikan 2 minggu je..lps tu mmg xpakai lgsg da..tp kuku baby kna pendek.

Agak2 kuku dia pnjang, sy pakaikan je dlu sblm kepit..

5y ago

Dh kepit sy biarkan je kukunya

Sy pkikan 2mgu je...tp kne make sure kukunya pendek

Smpai hbs pantang..dah hbs tk pyh pakai