Nak tanya lah..

Newborn kan kita selalu pakaikan sarung tangan dengan stokin kan.. macam anak sy, dah masuk dua bulan ni sy tak pakaikan dah sarung tangan tu tp stokin still pakaikan lg. Agak2 bila ye tak yah pakai stokin dah?

18 Balas

My SIL is a doctor, & her advise for socks is to avoid colic. If your baby rarely got one or in full breastfeeding, it's your decision on when to take em off. Myself, I like to see my baby in booties.. So cute.. Good call on taking off the mittens as its baby's time to develop touching senses.

sy bby 2 minghu je pkai sarung tanggan sbb kuku dia pnjg sngt... bila dh potong bru sy x pkai kn dh... lgi pon sebulan dia ddk hospital, x pernah pkai tu smua.. now pkai stokin je smpai 4 bulan... klau 5 bulan tu dia dh start nk merangkak... lebih baik tanggalkn kecuali waktu sejuk

sy ank dlm pntang xpkaikan Pon sarung tgan SBB SY sllu potong kuku dia....lgipon berbedung tpi sarung kaki/stokin pki sntiasa(masa dlm pntang ) pastu dia dh 2,3 Bulan stokin pki time NK tido mlm...Siang pki masa hujan or lpas mndi je...

Sarung tgn sy pkai agak lame gak...dlm sebulan...sarung kaki ikt cuaca..jika sejuk siang pun sy pkaikn..jika cuaca tlalu panas sy x pkaikn..mlm time nk tdo wajib pkaikn..berjalan ke mane sy still pkaikn lg..

Sarung tangan paling lama 2 bulan je.. sb lepas tu kene bg baby gerak2kn jari. Stokin smpi 4 bulan je. Lepas tu tgk kalau cuaca sejuk sgt bru pakai.. masuk 5 buln terus xpakai.. haha

pakai sarung kaki dn tgn smpai usia lebih 2 bulan. sebb kuku anak i panjang dan i tak berani nak potong. hihihi. bila balik rumah suruh mak yg potongkn.

Boleh je asalkan baby dh tak cakar2 muka sbb takut kn kuku baby panjang nanti luka pulak kuka dia. Tp nak selalu rajin lah potong kuku baby.

Klu 2bln sy pakaikan sarung kaki waktu mlm je..sb siang cuaca panaskan..dab klu nak pegi mana2 pun sy pakaikan stoking

my baby masuk 2 minggu dah tak pkai sarung tangan 🤣.. stokin kena selalu pakai smpai baby besar tp pkai on and off pun boleh..

Anak saya baru sebulan lebih . Saya pakai kan stokin je . Malam baru pakai dua dua sebab dia suka sejuk kat tangan .