Pemakaian sarung tangan

Umur berapa ye waktu malam takpayah pakaikan anak sarung tangan ? Baby baru 2 bulan#ingintahu #firstmom lagi satu kalau tangan baby sejuk tuh means dia sejuk ke ?

8 Balas

Masa baby 2 bulan, sy hanya buka sarung tangan bila baby berjaga untuk bermain (sensory play). Masuk je 3 bulan, baby tak pakai dah sarung tangan.

masuk 2 bulan saya dh tk pakaikan baby mitten untk sensory development dia, cuma sarungkn baju yng tebal dgn stokin waktu tidur

Dari lahir memang tak bagi pakai sarung tangan , tapi kebanyakkan mitten orang pakai sekejap je lepas pantang cabut dah

Aah sejuk. Pakaikan la mittens. Anak sy 4 bulan pun pakai mittens masa tido sbb tido aircond

Umur 2 bulan anak saya dah tak pakai mitten. Kalau anak sejuk boleh je pakaikan.

Saya pakaikan 2-3 minggu lepas lahir je 😂

Lepas habis pantang sy tak pakaikan dh .

Masuk 2 bln dh tak pakai kan dh mitten.