Kurus selepas bersalin

Berapa lama masa yg ibu2 ambil untuk dapat balik berat sebelum mengandung? Boleh share? Susahnya nk turun berat sbb asyik lapar ?

19 Balas

Hahaha..smla.kita sis..mkin ank bsr ni kuat nyusu..lg cpt lapa n nk mkn..awl2 ritu berat bdn turun🤣🤣🤣🤭🤭ni naik.balik..hehehe🤣🤣😆😆😆dlu ms awl kwen berat 45.. peknen 68kg.. lepas tu trun jd 55.. skrng dkt 60kg berat..hehe🤭🤭🤭✌even hri2 brzumba dkt umh... Tp naik juge .rs sbb sy jnis cpt lapa nk mkn je kje..ank plak mnyusu bdn jd cpt lapa n lapa..hehe😆😆🤣

Sy lpas bsalin..mmg berat turun almost rasanya hmpir 20 kilo... full bf..skrg BBY 3 months 20 days... mula2 buka buku 55kg..total smp bsalin 68kg..last timbg bln 2 haritu dah 50.5kg..muka pn dah nmpk cengkung selain badan nmpk kuruih keding😅😅...suami pn tegur kuruih sangat😆😆.. 2 mggu g nk kna g kk..x tahu la brp plak berat Kali Ni...

4y ago

Sy rancang sendiri..ambil ubat Kat kk..tapi x makan pn..😅😅😅

mcm lama nk dpt berat sblm preggy tu 😄sblm preggy 48kg, sblm bersalin 60kg..lepas bersalin 50kg..lepas tu tak menentu dah beratnya..kejap 49kg, kejap 51kg, pastu turun balik..hahaha..mcm jauh je nk dpt berat 48kg tu 😆😆😆 skrg bby dah 7 bln 😊

Sy pon breastfeeding jugak. Mmg selalu lapar. Mkn saje. Tp berat tak naik. Makin turun. Seblm pregnant 42kg. Msa pregnant syok la smpai 48kg. Skrg dh 4 bulan bersalin tinggal 38kg 😩😩😩 stress betui

4y ago

Isy dengkinya!! Sy preg naik smp 11kg! Ni x tau naik lg ke tak. Geram2. Dh 7 bulan. Org sibuk tgk cr berpantang, beli brg baby and etc, sy sibuk cr cara kuruskan badan lps bersalin.

Sye lpas je beslin mmg akn tron brat bdn ... Dlu 73 lpas je beslin jd 63 .. Smpii nk DPT yg no 3 nii ..brat mcm 2 je .. Hrap2 kua no 3 nii .. Tron lh lgi .. Hihiiii ...

Time pantang mkn.mkm.mkn.sbb nyusu budak..org kata berat senang turun..dr 80kg 2bulan turun 62kg..4bulan dah maintain 57kg

Kalau masi baby BF ssh nk turunkn berat bdn mcm sblm perggy .. Sbb tiap kali baby bf ..mesti rasa lapar.

Sblom bersalin 57kg..selepas sbulan 49kg.. Lepas ank stahun 42kg..makin lma makin kering😆

sebulan lepas bersalin berat saya turun 15kg .lepastu sekejap naik sekejap turun .hahaha

Aduhhh.. Susah soalan nie.. Sebbnya tak kurus2 smpai sekrng nie.. Hahaha.. 😂