btul ke ibu yg fully bf ni boleh kurus??

Btul ke ibu yg mnyusu ni boleh kurus? Walaupun makan byk? Sbb sllu rsa lapar. Mommies kt luar sna boleh x share brpa kilo trun berat bdn msa fully bf tu? ?

2 Balas

Betul. Mcm sy sis, lpas hbis pntang berat 74kg..ank full bf tpi sy x amalkan diet yg sihat, ank kuat mnyusu tpi sy pun asyik layan je nafsu mkn mmg x akn turun berat.. tapi maintain x naik x turun berst tu. Lpas umur anak setahun sy jaga mkn n diet seimbang smbil bf anak, berat cepat turun smpai 61kg.

5y ago

Kena minum bnyk air sbb anak masih bf.

Betul. Antara kebaikkan menyusu badan is mengurangkn berat badan/ mendapat bentuk badan ideal. Sbb bila menyusu, kalori akan burn. Depends pada org jugak sis, kdg mencecah 10-15kg

5y ago

Wah byknya. Mcm lagi smngat nk bg bby susu huhu