Berat badan

Berapa berat badan mommy2 sebelum pregnant dan berat sebelum bersalin?? Sy before 84kg... Baru 2m sekarang dah 86kg?.. mcm mana nak kawal ye...

90 Balas

Jangan makan lepas 7 pm. Jangan minum manis. Banyakkan minum air putih. Banyak ambik sayur sayuran. Jaga portion makan seperti dianjurkan oleh kkm. Berat sy sebelum pregnant 67 kilogram. Sebelum tu sy 87 kg. Sy diet, termengandung. Naik sampai 83 kg sebelum deliver. Now anak dua bulan setengah, sy dpt balik berat 67 kg dan tengah berusaha turunkan berat.

Sy sblm peknen 45kg.. ms peknen 68kg.. lepas 3 bln bersalin la ni berat dr 56 turun ke 54.. 😂✌susut 2 kilo..hehehe😂😂😂😂😆😆😆✌ritu doc bg tips kata klu nk berat turun kena rajin bf ank..hehe.. tgh try harder bf ank hari2.. takat ni berjy turunkn 2 kilo je..hehe😆😂✌

5y ago

Slalu... Pstu bf ank slalu..nti akn turun skit2 berat...lepas bf ank rs lapa tu biasa..sbb kita dh bg ank susu..nk kne refill balik..xpe..slow2 k 😉✌

Saya sebelum pregnant 78kg. Lepas tu alahan teruk, tak ada selera makan, turun 8kg. Nak naik 1kg pun susah lepas tu. Sekarang 7 bulan, baru ada betul betul selera makan, berat naik sampai jadi berat 77.5kg. Naik banyak nurse tak marah sebab berat memang susah naik 😂

Saya 70kg sblom pregnant tu pun dah overweight skrg 30 weeks 77kg makan mcm biasa cuma makan malam tu sblom 7 malam,makan suku2 separuh lepas tu banyakkan minum air masak.jangan anggap kena makan lebih sebab ada baby makan ikut keperluan

Saya before pregnant 79kg tapi sebab ada alahan teruk + tak tahu pregnant, turun sampai 73kg. Lebih lebih lagi saya aktif sukan masa pregnant jadi dah lepas bersalin tu jadi 66kg dah 😝

Saya naik 19 kg anak first 😂 itupun towards the end dr tak bagi makan carbo sebab takut baby besar sgt..lepas tu anak2 yg lain naik 16, 14 kg. Kawal makan carbs, ganti dengan protein

nak kawal tuh entah lah sebab sye pom x reti nak kawal skg makin kerap lapar nyaa dh cuba bila malam buat air susu tepung+milo cicah bskut tp x knyng.kene gak makan nasi walau sedikit

Before pregnant 64kg Masa bukak buku pink 60kg Skrg 5 month 61kg Nak kata tak mkn tuh..mkn selera aje mcm bela saka..muntah2 takde pun..tp mkn kene jaga skrg sbb sy gdm on diet 😅

sy sebelum pregnant 60kg, skrg da 5 bulan tiap2 kali g klinik timbang 61kg , pening pulak tgk.. hahaha.sbb tiap2 kali sblm g klinik sy timbang kt rumah kemain brdebar sbb naik 3kg...

better last mkn sebelum pukul 8 mlm sis.. pastu kurangkan pengambilan gula.. craving tu ok je.. cuma jgn terlampau mindset utk craving tu...😊..ukenduit sis