Berat badan

Berapa berat badan mommy2 sebelum pregnant dan berat sebelum bersalin?? Sy before 84kg... Baru 2m sekarang dah 86kg?.. mcm mana nak kawal ye...

90 Balas

Jangan makan lepas 7 pm. Jangan minum manis. Banyakkan minum air putih. Banyak ambik sayur sayuran. Jaga portion makan seperti dianjurkan oleh kkm. Berat sy sebelum pregnant 67 kilogram. Sebelum tu sy 87 kg. Sy diet, termengandung. Naik sampai 83 kg sebelum deliver. Now anak dua bulan setengah, sy dpt balik berat 67 kg dan tengah berusaha turunkan berat.