bg anak makan nestle cerelac

bby nk msuk 7m x lama lg.. before this sy rjin buat kan dia bubur ad brokoli carrot ayam sy blend.. tp lpsni sy nk cuba bagi dia nestle cerelac je, sbb senang nak sediakan. start bln dpn sy dah krja, so drop kat babysitter sja..sy x pndai nak sediakan mkanan2 yg letak d chiller tu xpnh buat😅😅 saran ibu2 mcm mna?? ok x .. dah beli, belum bagi ank mkn🥰 korg ad jg x yg bg anak nestle cerelac ni? edit: Kalau nk buat bbur sndiri tp tkde blend and food processor baby tu, nak buat mcm mna ye??lenyekk je blh?

21 Balas

Frozen food yang senang untuk baby:- 1) Beli beras sumo 2) Ayam dada 3) Brokoli/Carrot Saya campur & masakkan kan sekali semua ni. Bila nasi dah masak macam bubur tu, masukkan dalam blender. Blend sampai jadi puree. Masuk dalam bekas kecik2, frozen kan. Siap!

patutnya makin naik tekstur tu, & anak perlukan kumpulan makanan lengkap utk tumbesaran dia. 6 7 8m tu waktu utk anak belajar makan, perlukan kepelbagaian rasa jgk. bg cerelac tu dr awal sampai habis 1 tin rasa tak berubah camtuuuu je.

klu kdg2 nk bg tu or tgh travel then ok je.. tp klu nk bg sbb mls nk prepare mknn.. Hmmm... soon or later, awak tetap kne tukar tekstur mknn baby.. so tetap kne msk jgak..

kalau malas nak lenyek bubur tu, tumbuk kasar je beras tu sis. lepas tu sangai. buat byk2 senang. tinggal cincang2 sayur or apa2 lauk je nanti bila nak masak. settle

sis.. sye pn dulu tk reti sedia kn mknan bby.. tp mse dlm pantng..sye goggle..folow resepi2 bby... alhamdulillah..boleh buat sikit2..bekal kan pd pengasuh

kire sis mmg xnak bg terus y sis masak ke.cerelac xde khasiat lengkap mcm y kita masak.kita masak mcm2 kita blh letak..ada karbo..protein

Boleh cuba dulu tp kalau berat anak tak naik banyak or drop, kena stop. Paed mostly suruh makan real food sebab nk jaga berat anak

Boleh beli bubur kat shoppee atau tiktok jenama adhwa. Atau banyak jenama lain lagi. Senang , cerelac baca banyak gula. Risau.

Yup I did this. Bagi cerelac & instant baby food. Membesar dgn jayanya. Then dia start setahun je makan sama dgn adults

baby sya 8bulan ada jgak makan yg tu .tu pn klau btul2 sya xsmpat nak msak or balik kg mertua ..sya bgi time trdesak jaa ..