jaundice

bby day 10 harini..mcm2 cara dh guna tapi reading turun naik ja..ada petua lain nak kongsi?

21 Balas

sapu minyak bidara.. atau cuba mndikan dgn air sirap. jgn letak gula pula dlm air mndi tu.

Keep breastfeeding, the liquid helps baby detox so baby will keep pooping and peeing.

Sya darah o.. Sya bg mndi dgn daun kucaii dan sulam dgn susu formula..

5y ago

Kira nya klau dah ibu darah o.. Kuning ank agak payah nak hilang cepatt..

Kerapkan bagi susu .. baby berak bnyak kali bagud buang kuning

Cuba bagi air dari gula batu...ank buah sy mnjadi dgn cara tu

sblm turun, dia akn naik mencanak skit pastu slowly turun

Kerapkan bf 2 jam skali walaupn bby xnk.. tu shj caranya..

5y ago

Mmng drh o lmbt trun...Kne kerap bf je...

Sy minum susu kambing.Dan kerap susukan baby

Kerap susu bdn n cmpur susu formula sedikit

bby sye bgi mnum anggur hitam. sebiji je sehari

5y ago

bkn. anggur hitam yg xde biji tu.