Cara nk putus kan susu ibu sbb mengadung anak ke2

Normal ke pregnt yg kedua ni nk masuk 12minggu tapi masih blom nmpk tapi scan swasta 9w5d jantung baby dh ade .. masa pregnt anak first 12minggu dh ade baby bump adakah sbb menyusu kan anak pertama , ade tak cara nk stopkan sbb dh mcm2 petua guna tapi masih tk berjaya .. #bantusharing #seriusnanya #pleasehelp

4 Balas

Step pertama sediakan anak pertama dahulu tukar pada susu tepung, pastikan dia blh terima perubahan dulu. Saya pernah dgr petua ibu dahulu, blh mencuba tapi tak pasti, letak bunga jasmin ikat kat tempat payudara, insha allah akan stop susu. Sewaktu sis kandungkan baby kedua harus stop susu supply pada baby pertama jika tidak sis lemah dan baby juga unless sis mkn lebih utk supply bertiga. Anugerah rancangan tuhan tp jika blh cuba anak pertama dpt susu selama 2 tahun utk cukupkan antibiotiknye..itu yg nurse suruh beri gap setiap anak atleast jurang 2 tahun. Tp kalau dah terjadi, redha atas cabaran, allah maha menjaga setiap satu yg diberi sbg amanat. Selamat preggy semula. Enjoy your pregnancy.

2y ago

dari kedai bunga stall kaum india. Kdg kat tepi jalan pun ada. Mereka jual bunga.

btw ank umur berapa dh tu? sy putus susu waktu 13 week tgh pregnant no 2. sbb sy keluar masuk hospital. komplikasi apendik. kena bincang dgn husb,amek alih tdo asing dgn ank. kita tdo dlm blik,ank tdo dgn husb. try buat dlm 2 minggum in Sha Allah putus susunya. ngam² discharge dr hospital,sy bengkak susu,bg ank minum,terus xde susu dh keluar. Alhamdulillah. tmbh lg ank sy mmg xmnum fm. mmg bg dia mkn real food je. bg bnyk mnum air masak. nnti demand utk susu xde dh. dia nk ngempeng je. lpas gian😅

Sy pun preggy ni 2..ank 1st bru msuk 2thun hjung blan 3 aritu...alhamdulillah mudah ank lepas susu sebab sebelum ni ank mnum susu cmpur...tips sy tiap malam sy cite kat dia umi ada baby abg dh x bileh hisap susu nanti umi dan baby sakit...slalu ckp lma2 dia faham dan tak mntak dh😂

boleh cuba letak lemon, asam jawa camtu.