Bby jaundice boleh guna sabun mndi tak?

Bby saya prolong jaundice dh sebulan. Tak boleh guna sabun mndi lg ke? Kalau guna sabun mndi jaundice lmbat trun ke mcmana? Rasa xbersih plk mandi xsabun. Sbb bby dh sbulan #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

2 Balas

Boleh je. Tapi pkai yg mcm QV, aveeno, sebamed, cetaphil.jgn Pakai kan yg ada wangian. Bukan Sbb kuning ke ap. Tapi Takut baby ada masalah kulit. Kalau baby kuning, mandian hanya luaran. Xda effect apa pun. Sbb punca kuning pun dr hati Dia yg belum matang lagi

Sejak lahir, kami tak gunakan sabun mandi pada anak hingga nak masuk 1 ½ bulan sebab belum pasti sabun sesuai tak dgn kulit newborn . Kulitnya masa tu masih kering mengelupas.