bayi jaundice

Cara berkesan kejut baby jaundice? Jaundice bby cecah 16.5 . Mcm2 cara cuba tapi tak jalan. Bangun pun 2minit je lpastu tido balik. Please help. Give up. ?

1 Balas

Try usik2 pp dia... Kejutkn dia bgun...usik.tapak kaki dia.ke..pstu suapkn dia susu...pkse dia nyusu byk2 kali..supaya byk kncing dan berak... jgn bg tdo..klu dia.asyk tdo..lg naik kuningnya nti..mg bby cpt sembuh..aamiin

4y ago

Sis try sumbat susu dkt bby..jnji dia sedut n nyusu... Try gosok2 pp dia suh buka mulut tuk susukn dia...