Bayi umur 4 bulan tidak mahu menyusu

Bayi saya minum susu formula sepenuhnya. Saya tidak berjaya breastfeed. Namun sejak umur 3 bulan dia dah tak mahu menyusu. Kalau diberi botol susu menangis kuat. Hanya mahu menghisap puting tiruan. Berat badan dia makin susut, sebab hanya minum sikit saja. Ada apa saya boleh buat, dia macam lebih berminat hisap puting tiruan. Saya hanya bagi puting tiruan untuk tidurkan dia saja. Apa saya boleh buat ya?

6 Balas

botol susu 3bulan sekali kena tukar, & atas sebab apa awak mula bagi puting tiruan?