nak ada anak..

bantu saya macam mana nak mengandung.. saya dah tiga tahun kahwin masih tak mengandung.. ???

28 Balas

saya setahun baru lekat..sya sblm ne pjj ngn suami slma 6bln..pastu suami bhenti dan cari keja dekat² saya .slma 6bln ikhtiar nak dpt bby .. sis cuba g klinik jmpa doktor sakit puan, sya pegi check rupa²nya sya ada pcos , haid tak teratur..so doktor nshatkan sya utk jaga pemakanan utk diet, dan doktor bg sya ubat turun darah sbb berbulan² xdtg period, dan ubat clomid(ubat kesuburan), dimakan wktu hari kedua period smpai hari keenam period.. doktor jgk sarankan kerapkan bersama dlm smnggu 4-5x atw guna opk utk cari wktu subur ... slain itu, sya jgk amalkan mnum air susu blend dgn kurma stiap hari, makan asid folic sya dgn suami, dan stiap kali lepas bersama, biarkan dlu dlm 15minit baru lepaskn. dan naik kn punggung keatas... letak bntal ataw naik kn kaki ke dinding utk bg sperm btul² masok dlm....alhamdulillah...sekali percubaan makan ubat clomid dan amalkan rutin² sya tu...trus lekat..

Try amalkn makanan sunnah...mne tw klu de rzki...n also jgn stress2...mcm sy ada endometrosis stage 4 klu ikutkn doc kata xde chnces peknen smpai kata klu aftr age 35 xkwen juge x try peknen nk buat prosuder remove smua.....tp alhmdulillah taun lepas kawen bln 9.. lepas tu peknen.. la ni bby dh age 2bln ...pas kwen husben sy suh mkn pil 5 in 1 amalkn hri2 (dlm tu ada mknn sunnah..madu yemen+habatussauda+bwg putih+minyk zaitun+delima)... Alhmdulillah cyst sy ms tu reduce sikit..aftr 4 taun 2nd time ketumbuhan tu ada balik pas operate 2011..br reduce dr 6cm n above reduce 3cm... Pstu jg mkn...n etc..

4y ago

pil 5in 1 ni mcm mn sis.ada pic x. nk suggest kt kawan2 n adik ipar

Search dekat Instagram. House of tester. Beli banyak sikit ovulation test strip. Tu utk test kesuburan kita. Lepas tu beli la dua atau tiga test.. Sy x kenal pun seller tu.. Tapi sy beli dr dia la. Memang membantu utk identify bila kita subur.. Pastu rajin2x google tips2x nk mudah mengandung. By the way, period sy tak tetap pun every month. Plus umur waktu kawin pun dh akhir 30. Jadi kena usaha lebih sikit.. Jangan malu google things like the best sex position utk mengandung. Usaha dan doa.. Tuhan akan bantu kita.. Sy kawin nov 2018. Dec 2018 sy dapat tahu sy dh pregnant.. 😄

5y ago

*dua atau tiga pregnancy test

Sya ada kwn ni hmpir 3 thn juga blom ada baby..dia check pg pakar sakit puan..dokter check dia ada PCOS ssb tu ssh nak hamil sbb ovum xmatang..kalau ovum xmatang mmg susah nak lekat n lg satu period dia xteratur..mcm 2-3 (60-90 hari) xdtg period.. lepastu dokter tu kasi dia ubt and air untuk pesakit pcos (xtahu air apa)..

Boleh cuba ikhtiar minum Royal V dari JRM...tahun lepas sy minum sebotol terus lekat tapi miscarriage... Lepas beberapa bulan sy cuba minum lg 2 botol terus lekat dgn izin Allah n alhamdulillah skrg dah 18weeks pregnant... Royal V ni pun buat sy tak senggugut.. Doa, ikhtiar n tawakkal insyaAllah

Sis cuba minum royal V dari jamu ratu malaya.. kawan sy di opis 2 org minum 1 botol je.. Alhamdulillah mengandung. Royal v betulkan hormon.. sis beli skali ovulation test utk tahu bila tarikh kesuburan

Check Dr. Kakak ipar saya 5 tahun tiada anak. Pergi jumpa Dr. Dalam masa yang sama, amalkan makanan berkhasiat, baca Yassin sokmo. Alhamdulillah, ada 2 org anak dah sekarang ni. Selang setahun.

try dulu berurut sis cara kg..iktiar.. lg 1.. suruh pasangan rajin2 kan diri urut tapak kaki sis..amalkan selalu.. katanya boleh meningkatkan kesuburan..itu yg sy baca..maaf klau salah..

saya 7 tahun kawen.. baru ade rezeki Alhmdulillah 23/10/19 bsalin bby girl tp pramatang sb rahim saya xkuat.. 3 kali gugur ini bby yg ke 4 bertahan sampai 31 weeks.. bby sihat.. 😊

4y ago

ya bersalin...

Sis blh try amalkan kurma n susu kambing segar.. Kurma yg bertangkai .. Beli kt kedai arab.. Jgn miss mkn kurma n susu pagi n mlm.. InshaAllah menjadi