Mengandung

Salam nak tanya awek saya mengandung 8bulan,jadi saya nak tahu boleh kah buat buku pink di hospital kerajaan..saya belum kahwin lagi..awek saya orang indonesia..so bajet saya pun x smpai 4k buat bayaran bersalin..saya di johor bahru..kalau ad siapa ii yang boleh bantu saya blh komen saya #mengandung

9 Balas

Boleh. Call dulu klinik kesihatan, apa dokumen yg perlu di bawa untuk pendaftaran; passport/visa dan sebagainya. Bawa awek ke Klinik Kesihatan Kerajaan dulu, daftar buku pink untuk memantau kesihatan ibu mengandung dan kandungannya. Cakap je dengan nurse dan doktor nak bersalin di hospital kerajaan. Untuk bukan warganegara ada bayaran yg dikenakan setiap kali rawatan di klinik dan kos bersalin dan rawatan di hospital. mudah mudahan semuanya baik belaka tanpa mudarat. boleh search di website hospital/KKM untuk mengetahui kos perbelanjaan.

kalau warganegara asing rasa nya mahal nk buka buku baik buat kat swasta dekat klinik pakar sakit puan dekat bukit indah JB

encik boleh ke klinik kerajaan. pergi daftar. lepastu cakap yg betul. diorang takkan marah. kesian bby nanti lahir.

3y ago

maaf Kak ya dalam Jb kandungan 8bulan keatas dia orang tak nak buat Dah kalau kerajaan .. melainkan dia pergi ke swasta .. sebab sekarang kerajaan tak nak amik risiko dikemudian hari

ayat kau ni bikin orang pening .. semalam cakap dah bersalin lol ..

mungkin ayat dia slh.. dia nk kata msuk 8 bulan tpi tulis dh brslin..llki biasa Lerr😂

Scam ke ni? Waduh bukan kata da bersalin ke? Tlg la berambus kalau scam semak je kt sini

rasanya klinik gov dah x terima.en blh buka buku diklinik swasta

kerajaan je lah kalaw swasta 4k x cukup

rasanya klinik kerajaan xterima