Baby boy 5bln masih kerap bangun malam

Bangun menyusu. Tapi kadang2, saje je..bangun menangis..setelah dipujuk tido semula. Tak dapat letak baby tido dlm baby cot, asyik bangun je... Huhu.. mummy bekerja, rasa stress. Boleh share pengalaman mummies lain?

59 Balas

Tidur siang mempengaruhi tidur malam, baby tak boleh overtired, kurang tidur @ terlebih tidur, cuba tanya pengasuh tidur siang anak bagaimana, berapa lama, berapa kali. Saya juga alami masalah ni dulu, tapi Alhamdulillah masuk 5 bulan almost takde berjaga saja saja selain nak susu, lepas menyusu dia lena semula, selain itu boleh bantu dia selesa tidur, contoh : white noise, pacifier, tukar pampers, kalori intake cukup. semoga dipermudahkan urusan puan