Baby boy 5bln masih kerap bangun malam

Bangun menyusu. Tapi kadang2, saje je..bangun menangis..setelah dipujuk tido semula. Tak dapat letak baby tido dlm baby cot, asyik bangun je... Huhu.. mummy bekerja, rasa stress. Boleh share pengalaman mummies lain?

60 Balas

sy ad bce artikel . jika nk beri anak tidur berkualiti dimalam hari. hendaklah di waktu siang beri anak lena dlm 90 minit. InsyaaAllah anak akn dpt tido lena di malam hari. pd usia anak sy 3 bln. mmng sy dan suami bergilir2 berjaga sbb anak lena waktu siang dr mlm. dn pd usianye suda 4 bulan. Alhamdulillah, sy mencuba pertua dr artikel tersebut.,lakukn aktiviti dgn anak di siang hari dan anak ad lena skjp2 ketika mnyusu da total kesemuanye wku tidonye lbh kurg dlm 90 mnit. dn alhamdulillah malam slps azan maghrib lena anak tdo cuma berjaga sndri jam 1 pg dn 4 pg utk mnyusu. tapi mungkin tiap anak2 berbeza. tpi sis blh cuba.

3w ago

Tp klw siang dia tdo kejap je kite pulak susah nk buat kerja😅nk buat aktiviti ape ye wktu siang? Ank sy klw ngantuk mmg kene bg tdo. Klw x mmg bunyi la 1 rumah dgr😅