Scan 18week

Balik dari keje tadi perut sye sakit sgt, risau jgk ada apa apa dengan kandungan sye, jadi sye buat keputusan untuk pegi Scan kandungan sye, Alhamdulillah baby takde pape, ? doctor ckp sye ade gastrik dan angin tuh yg sakit perut, dlm pada masa yg sama kandungan sye 18minggu doc daa boleh nampak jantina 80% Perempuan ? awal sangat dah nampak ? doctor tuh baik sgt, peramah baby sye active dlm kandungan siap posing kaki kat atas tangan kat kepala ? tgh bersantai tapi yang peliknya, ramai ckp 6bulan daa boleh scan jantina ke ada yg boleh scan nampak jantina awal?

Scan 18week
37 Balas

Pendapat saya, kalau klinik swasta, rasanya awal dah boleh nampak. Teknologi tinggi, bayar pun lebih. Jadi berbaloi dengan bayaran. Kalau kk kerajaan, macam saya dari awal pregnant sampai nak bersalin kk kata macam boy tapi tak sure, tak jelas. Bila orang tanya jantina, saya cerita yg doktor kk cakap, semua orang cakap tu baby girl. Kami siap beli baju pink bunga2. Last2 lahir baby boy. Apa2 pun alhamdulillah 🤗

Bestye sis....sy skrg 36weeks...lau sis nk tau...every month sy scan still x nampak...dia silang kaki...huhuhu....dia kepit xnk bg tau...ada skli tu dia terkangkang tp sbb dia rapat ngn uri still xnmpk gak...cuma dr ckp 30% nmpk cm girl...

4y ago

Agk2 ye dia nk suprisekn kita kot...hhehe

Alhamdulillah bestnya rasa dapat bby girl.. sy skrg bru pregnant 6weeks.. teringin sgt nk bby girl yg sblm² ni smua boy. Harap kalini dimakbulkan Allah.. doakan sy ye kwn²

4y ago

betul tuh, kita tukar laa 😂😂😂 gurau je

Alhamdulillah syukur tahniah sis. Saya pun scan dekat klinik yg sma. 16weeks doc dah nampak 80% "burger sign" and 27weeks buat details scan confirm girl. ☺

Untgny,dh nmpk....sy scan dr 24mgu pn xnmpk..ni dh nk bslin scan pn dh xtw bby [email protected] suprise laa..xley buat pe dh....

Klu bby bg kerjasama masa scan 17w pun dah npk... Tp bukan semua bby nak bg tgk tu. Mcm sya 20w pun x bg tgk.. 23w3d br bby bg tgk

4y ago

Sama la. Bby boy.

Alhamdulilah sis n baby baik2 je . Um bestnya da tahu jantina . Saya ni taktahu lg . Da scan tp baby malu nak tunjuk 😆

Alhamdulillah..sama la kita bby girl jgk,sy scan dlu msa 5bulan dh npk jantina nye..Dr kata burger belah elok ja hehe

4y ago

tulaa org ckp kalau boleh scan time 6bulan baru nampak, time tuh cuma risau je, perut sakit tuh pegi scan, sekali dia angkat kaki sampai ke dada 😅

sy pon scan masa 18w jugak sis..boy..dah selamat bersalin pda 7/2 haritu..dan betul,mmg kluar baby boy..hehe

4y ago

wah bestnya selamat berpantang 🥰

18 weeks bleh dah nmpak kalau babynk tnjuk. Sy hritu baby dok kepit2 lg.. tahniahhh geng mami 🥰