Scan tak ada kantung tapi upt positive..

Assalamualaikum kat sini ade tak masalah macam saya 3/2/2021 sye scan nmpak mcm kantung dan doctor suruh dtg scan lagi 2minggu.semalam perut sye skit sikit kluar spotting ,mcam keputihan becampur darah sikit tapi tak ada kluar darah yang berketul😢 Sye pegi scan lagi dctor yg kat klinik ckp tak nampak kantung atau apa apaa pon,dia bgi surat untuk ke hospital buat scan lagi die bilang memang tak nampak kantung tapi upt still positive😞die suruh dtg juga lagi 2 minggu scan kalau tak nmpak lagi kantung maknanya anggap je dah gugur atau kandungan tak menjadi dan sepanjang 2 minggu ni jangan terlalu mengharap sangat😞 Ikut kiraan last piriod 24/12/2020 dh 6 minggu.....sedih sangat sye mengharap sngat😞 hari ni pon still kluar drah tpi sikit sikit tak & tak sakit perut langsung

Scan tak ada kantung tapi upt positive..
7 Balas

Saya pernah macam ni sis. First dapat tahu pregnant, terus pergi ke klinik private untuk scan dah berapa minggu & Alhamdulillah nampak cantik n also dah 6weeks masa tu. Then saya decided tunggu 10weekks baru nak pergi buat buku. Masa dah dekat kk excited nak bukak buku, doktor scan kata kantung tak nampak, kosong. Padahal tempoh menunggu 10weeks tu takda sakit, takda apa langsung. So kena tolak pergi ke hospital, seluk sana sini doc kata kandungan tak menjadi. Doc suruh cuci terus sebab kantung tak berkembang. tapi saya nak tunggu turun natural. so balik rumah, everything was okay Cuma hari kedua saya start spotting lepas kena seluk dengan doc dkt hospital tempoh hari tu. Time maghrib baru rasa ada something nak keluar, and yup. kantung turun natural. Maaf ya sis, bukan nak menakutkan. Cuma saya harap andai tak ada rezeki sis, sis jangan sedih. Sis kena kuat & redha. Yakin yang Allah nak bagi yang lagi baik buat sis 💐 Tapi saya doakan, mudah mudahan kandungan sis baik2 saje. Jangan overthinking, jangan stress, jangan sedih sis

saya 1st check xnampak kantung. doktor tekan lagi sampai ke bahagian bawah. tgk kantung dah dekat bawah n bujur. doktor cakap sepatutnya 8minggu dah nampak. then doktor cakap kalau mcm ni dah kategori gugur. member suggest to go klinik pakar. then saya pergi sana, scan lagi sekali tapi masuk kamera dari bawah. baby still ada. denyut jantung still ada. hari ni check kantung baby dah besar n baby pon dah tambah saiz. p/s: sorry panjang cter. so better pergi klinik pakar. untuk confirm saja & kuatkan diri.

waalaikumsalam. Jangan stress. buat macam biasa. jaga diri. .. sy pun buka buku da 7weeks masih baru nmpk kantung. mungkin lari sikit kiraan. 9weeks bru nampak heartbeat.

kalau ikutkan gmbr scan yg sis bg ni bru 4w1d..sis tunggu je ek..doa byk2..inshaAllah baby ade

Jangan stress, fikir yang positif je ye. Semoga ada rezeki buat puan😊

Tkpe. Tunggu je . Positif selalu . Bnyak kan rehat

tunggu doktor habaq mcmne..