cara mandikan anak

bagi tips mum cara mandikan anak dengan tenang . anak saya kalau nak mandi nak urut mesti nangis , kita jadi kelam kabut ?

17 Balas

mcm sy dlu guna besen tab mandi yg ada support bby tu senang baringkn dia dan mndi..mulakn jirus air dr kaki baby sikit2 then bdn ...smbil tu bg mainan dkt bby bg leka atau kita layan dia borak buat funny face ke..nnti dia leka n ok .tp mcm sy dlu mndikan ank dgn air suam ..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

2y ago

btul tu mommy.. nak mndikan bby senangkan..ia sgt mmbntu.. .. mcm sy dlu ank lahir prem ms awl kcik dia somei gitu je .bila dh smngt bdn bby bila msuk bulan kedua n 3 dorang dah mmbsr..nk dkung sush dh .letak dkt support mcmtu dh memudahkan kita tuk mndikan bby.. jd xde tergelicik ms pegang bby .nk2 kalau bby jenis pegang dia jnis licin?bila dh mula pndai gerak2..struggle sikit nak pegang nya..??✌?