Stress baby meragam

Baby sy bru nk masuk 2 bulan..Sy tnggu ank nie dh 4tahun..Kdg ank sy meragam nk tidur @ lapar sy jd stress..Tmbh bila susu bdn kurang jd baby meragam..Kdg sy tertampar dia..? Sy kasar2 dgn dia..Tp bila baby dh tidur sy sedih sgt..?..Sy tkut sgt klau trkasar smpai jd apa2 kt ank..Sy pntang d kg,suami jauh,mak kerja,kdg sy uruskn ank sorang2, lapar nk msak mkan lg tp bla ank meragam jd geram..Sbb tue ke sy jd stress?

28 Balas

1st bby, saya juga(10 tahun tunggu),dpt bby 360° berubah semua kn. Saya prnah rsa mcm awak, stress sgt² bby x nk BF, susu bdan sikit sgt, 1oz pn x smpai,x ckup tido,bby meragam. Prnah nk rasa marah bby,smpai sy y mngis stress,sb x nk BF. cuma cpt trsedar brdosa nye saya, kesian bby kn. Saya doa byk², siang mlm. Alhamdulillah,elok je otw masuk 2 bulan, bby y mncari sndri breast ibunya(wlw x fully BF) sy syukur sgt. Saya doakan awak besabr byk², doa byk² ye. 1st time jd mummy mcm ni lah,tu pahala byk kt ibu😊

4y ago

Itulah sy salu doa moga dberi kekuatan..sy syg sgt ank sy sbb sy yg salu brdoa mnta pd Allah ank nie..bla dpt sy buat mcm tue rasa brsalah sgt..rasa mcm ibu yg teruk..moga dberi kekuatan utk sy..tq sis..🤗