pemalas ke

Nak tya ibu2 adakah yg mengandung jd mls..sy mengandung ank ketiga tp jauh beza dgn ank 1&2. Sy jd malas dlm semua hal..sampaikan nk makan pun sy malas?..nasib baik dok rmh sendiri dan suami sgt memahami tp sy bkn jenis pemalas dan sgt mementingkan kekemasan dan kebersihan sblm ni..

20 Balas

Saya pn mcm tu,masa 1st trimester.. memang sy malas sgt, basuh bju pg tengah hari baru jemur, bju tak berlipat sebulan ada jugak. Kemas umh pn malas, sy buat sikit2 je.. tu pn sbb dh rimas mata memandang.. alhamdulillah suami paham 🤭 dia x pernah bising.. tp skang dh masuk 2nd trims.. sy dh boleh buat semua keje.. masak pn rajin pulak.. sy pregnant anak ke 4, ank sy tiga org lelaki. Doakan sy ada rezeki merasa ada anak perempuan ye.. tp kalau xde rezeki anak perempuan pn xpe. Yang penting baby lahir dgn mudah, sihat dan selamat 🤗

Saya pun mengandung anak ketiga, anak sulung 11 tahun anak kedua 6 tahun. Saya juga jadi malas segala hal. Masak, mandi, tapi nasib baik rajin nk pegi keje sebab fikir income nak sopink beli brg2 baby. Dok umah sendiri, takde sape pedulik saya mandi pagi pun waktu tgh hari. Hehehe

sy malas nk buat kje2 rumah. kalo buat pn xbyk .. sapu lantai ngan basuh pgan yg mkn je. lain2 xbuat pn.. mandi mmg rajin sgt. pg2 buta kul3 4pg pkara biasa. kalo xley tdo lg smpai jam5 atau 6 mandi lg. suka makan.. tp kena jaga makan masa preggy kot2 naik berat byk sgt

setiap kali preggy mmg lain2 perasaan tu sis.... sy pun cmtu..anak kedua nakmelawa 24 jam... mujur tido x make up..klu dibuatnya nak make up juga habis la... tp plg rare mengandung anak kedua setiap hari sy kene pki bulu mata palsu... hahaha gigih x

Normal tu..pembawakkan budak kate org tua².. Sy pun mengandung anak ke 3 pemalas sangat².. Tp, jgn diikutkan...kena paksa juga utk rajin makan, sbb x elok utk bayi dlm kandungan klu awak malas makan😂😂

Sy malas mandi 😂 tapi suka masuk dapur ... syukur xda alahan bau dlm dapur.. tapi bau laki kita x suka 🤣🤣🤣 terutama lepas bangun pagi tu... mcm mau pukul laki jaa tercium bau dia 🤣🤣

sy pn jadi malas jgak...anak first..semua bnde malas..mandi malas masak malas semua laa tpi bila suami ajak g jalan2...yg malas semua jadi rajin huhu 😅😅😅

Sama... Sy pon ngandung anak ketiga.. Anak kedua dh 4thn.. Bila mengandung umur dh 30lebih ni terasa lain sgt.. Malas.. Rasa nk rehat je.. Masak pon jarang2.. Beli je..

Sama la..sy skrg ngandung ank ke-3 jg..malasnya x leh bw bincang..nasib ingt ada ank2 kecik ja,klu x mmg xberasapla dapur..But Alhamdulillah,husband memahami..

Sama la..sy pun mgandung ank ke 3..rasa mls & cpt nk mrah je...kadang kuar umh x make up langsung..nsib la ank sulung dh pandai tlg ckit²..