Ank 3bulan meragam utk tidur

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ingin tny, ada yg berpengalaman spt sy? Ank sy, umur dlm 3bulan 25hari. Sejak 2 menjak ni, sy perasan dia agk sukar utk tidur wpn didodoi di bahu. Mesti menangis teresak2. Tp akn semakin ok, kemudian baru boleh tidur. Adakah punca sy ajar guna rocker? Jd dia tak suka sy dodoi di bahu?

2 Balas

Growth spurt tu. Tumbesarannya membuat kan dia tak secure. Penglihatan dan pendengarannya semakin jelas. Dia masih takut dgn dunia luar.. It's OK.. Ambil masa dan layan dia dgn kasih sayang. Boleh dapatkan info bermanfaat tenangkan dan tidurkan anak di medsos Baby Language

2mo ago

I see. Faham2. Sy cuba klo gtu. Tp, jika bw keta naik car seat, wpn slps minum susu, confirm mudah tdo tnp nk nangis.

kalau saya..layan dia main dgn dia sampai penat nnt senang tido...saya tdokn dy dengan buai atau tidokn dy kat bawah je..bg susu terus lena

2mo ago

Sll layan dia. Tp sllnya dia naik diangkat. Fuh, skrg dia da dekat 7kg. Lama2 dukung, mengah jg 😂 Buat ms skrg, sy taknak guna buai ag. Jika tghmlm, dia minum susu, slps tu mmg mudah tdo. Tp bila siang, bersilat.