Ibu tak guna

Saya first time jd ibu. Kadang ank saya menangis apa semua tak kena saya tak thu lagi dia nak apa buatkan saya stress. Kadang saya termarah ank saya. Sy marah dia mcm dia tu dah dewasa. Dia baru 5 bulan. Kadang sy rasa mcm nak campak je dia bila saya tak thu dia nak apa asyik menangis je. Ank saya baru 5 bulan. Apa je yg dia reti ?? Saya yg teruk. Sy tak pandai jd ibu. Ank sy pulak jd mangsa. Bila tgk gambar anak saya, saya jd sedih. Sy kesian kat dia. Sy syg dia tp bila ada situasi mcm tu sy tak dpt kawal diri saya. Ya, Allah. Saya teruk sgt. Saya yg tak reti jd ibu. Kesian ank saya

1 Balas

Semua org melalui macam tu sis.bukan awak seorang je.aku pun bukan ibu yang sempurna.ni he yang i boleh nasihatkan sis. Sometimes anak menangis sebab pampers dia basah.sometimes dia lapar nak susu.sometimes dia kehausan.sometimes dia kepanasan.sometimes dia nak tidur tapi nak main juga.sometimes dia bosan.sometimes perut dia ada angin atau dia tak selesa.baby tak akan menangis tanpa sebab.awak bukan ibu yang tak berguna.awak cuma stress.kalau awak ibu tak berguna awak tak akan sayang anak awak sekali pun.anyways,dapatkan kaunselling sis.sometimes its better to talk to someone yang memahami situasi.awak bukan seorang yang melalui perkara ni.😊