Stress + annoying.

Baby ay baru masuk 5 bulan. Everytime balik kampung mertua ada je yg nak ditegur oleh family sana. Kepala anak sy panjang sikit dok sebok tegur kenapa kepala dia mcm tu. Pipi kena ruam susu tanya jugak kenapa pipi dia mcm tu. Kaki dia merah kena panas pun nak jadikan 1 pertanyaan. Lepas tu asik nak tegur je mcm sy ni xpandai nak jaga anak sendiri. Anak blum meniarap tp sy ckp la kadang niarapkan dia. Pastu ada la yg cakap jgn tolong dia meniarap nnti dah besar asik mntk tlg je. Jgn buat cmtu nnti dh besar anak tu kuat menipu. Jgn cmni nnti anak xpandai. Seusia cmni kan baby dah mula pandai tarik kaki masuk mulut. Tak abis2 nak tegur sy jgn bg anak hisap jari kaki nnti nak adik. Mana dtg tah istilah nak adik tu. Dah memang fitrah baby usia mcm ni akan hisap jari kaki kan. Xkan la 1000 baby buat mcm tu semua nak adik. Serius rimas sgt. Semua benda nak tegur. Family sy xpenah pn nak tegur2 mcm tu. Kadang rasa xnak balik sana bawak baby. ? Sebenarnya dr mengandung lg suka sgt dok cakap yg bukan2. Jgn itu jgn ini nnti mcmtu mcmni. Mcm tak boleh nak cakap yg baik2. ? Maaf kalau xsuka dengan luahan ni. Xtau nak luah kt sape dah. Stress sgt. Kita sedaya upaya nak jaga hati tp taknak langsung jaga hati kita ni. Cakap main lepas je. ? Tq sudi baca.

18 Balas

sabar je sis. sy mse preg ade jugak org tue2 ckp jgn itu ini. jgn mkn kepale sotong lah nanti anak terbelit.jgn jemur baju rapat2 lah .mcm2 lah .ade betul ade karut .aish sabar jelah

4y ago

Betol tu sis..byk sgt karut..rasa nak tny je 'ade bukti ke kajian ke?' Haa sian kepala sotong tuu..bkn mslh pon nak mkn bnda..buat muka mata ke atas sudahh....kita balas kang kata ckp lepas pulak kan

Sama.. Mmg stress kn dgn mentua.. Ade je bnde.. Nyampah rase.. Kdg kite ni emosi elok je.. Dorg nye punca buat kite stress.. Memekak je mulut dia x reti diam

4y ago

Haha..tau xpa..ank sndri mcm helok sgt..eh..🤣

Sy abaikan je klu org ckp mcm tu.. Buat biasa pastu gelak je tgk apa reaksi dorg..

abaikan je. jngn ambil port sangat. senyum je. masuk kanan keluar kiri telinga..

kalau sy cukup skali tu jela balik.pastu takde dh.bby besar baru balik lg

Abaikan jela sis...org camni bkn blh dilayan sgt...buat dek jela

biarkan saje..buat dono aje

Sabar😅😅😅😅