Pegang barang

Baby sy dah nak masuk 3m, 2m17d. Tp tak pandai sgt pgg² barang, isap jari pun kdg² bila dia nangis nak tidur, mcm calm utk diri dia tu puj xpndai pun, dia nak isap jari tp kita pulak kene tolong pegang biar tgn dia stay kat situ kalau tak, tak masuk². Mitten sy dah off dr sebulan lg, pakai malam bila sejuk je, kalau x xpakai. Normal ke cmtu, dah nak 3m tp xpandai pgg brg lagi, pgg kain je slalu

2 Balas

normal tu. awal2 ni dia baru nak belajar control movement dia, memang takkan smooth lagi. boleh pegang sesikit tu dah kira achievement dah tu. anak saya pun lebih kurang baya tu, nak hisap jari kadang hisap lengan lah hisap penumbuk lah. saya biarkan je. mana yg dia sampai, sampai lah. lama2 nanti pandai lah tu 😂

3w ago

haha bahaya tu. sosmed memang senang buat kita insekiyorr sebab tu budak2 sekarang stress teruk, senang anxiety depression etc. kita dah jadi mak2 kena pandai tapis content apa masuk, jangan banding2 dengan orang lain. inshaAllah jangan risau sangat. cuba cari contents by physiotherapist ke baby physical therapist ke, lagi membantu inshaAllah 😉🩷

Normal, dia pandai pegang kain tu okay dah tu. nak calm diri dia sendiri pun masih awal lagi tu, dia dah mula nak hisap hisap jari tu dah good start dah walau tak lama and tersasar, dia dah start belajar tu.

3w ago

okay thankyou mommy, kita firstmom slalu tgok tt mcm² tu yg paranoid sikit hahaha