moody, sensitif, sakit hati

lg time sy busy. sana lah sy mula naik angin. beleter panjang. xkn smua kerja sy je kena bt. tngok dia melempang2 je smbil tngok tv x buat apa2.. dua malam dah dia tidur kat bilik sebelah sorang2. pastu dua hri dah kami x bertegur. x ajak dia makan. rasa kesian tu ada jg. tp sakit hati sy bt kn sy xnk tegur dia.. btul sakit hti sy ngn perangai laki yg trlmpau manja nak smua bini je bt semua kerja. sy ckp dia klu bru mcm ni time sy mngndung kau tlmpau mngharap sy sja bt smua kerja rumah, ko x tlg lngsung.. tiduur makan jak tau. apa lg klu sy dah besalin dan bepantang nti.. cnfrm lg teruk. bgtau dia sy balik kg mak nak besalin sana dia xnk jg. tp dia xtau nak jga bini dan anak. Sy dah rasa smua masa besalin anak pertama. sgt teruk. dia lg penting kerja dia dan trllu utama kan klrga dia dripda sy yg baru besalin ngan baby kami smpai sy murung. smpai hari ni sy masih moody. xnk tegur dia langsung. rasa mcm lg senang hidup sy dan anak2 klu xde suami klu prangai mcm tu. Rasa benci tu makin bnyk.. #maafsmua #sisnakmeluahje #sakithatisgt2 #asyiknaknangisje #xdetmptnakmeluah

2 Balas

Sama situasi. Ce awk try psyco dia. Mcm sy, dia tahu jenis abah saya mmg pantang semua keje bini kena buat. Dia takut sgt klu sy ngadu kat abah saya. Walaupn saya tak pernah pon mengadu. Atau suami sy akan jadi rajin terus, bila sy start membebel. Dia akan kata, cukup2 lah bebel tu. Dah tak tahan telinga dengar. Nanti anak keluar kuat bercakap. Sbb anak sy 2org mmg kuat bercakap. Mcm murai tu ha.

Ramai yg senasib dgn sis. Mungkin sis boleh bincang elok elok dgn husband. Mana tahu dia terbuka hati. Dan jangan lupa doa banyak banyak.