33 weeks 3 day

assalamualaikum...sy sekarang dh 33 weeks...baru2 ni doc di KKIA ada scan n ckp kedudukan baby songsang...ada x siapa2 ada pengalaman yang sama...ada x tips supaya baby duduk dlm keadaan yg betul...risau sbb 36 weeks nnti doc nk check lagi kalau msih sama kena refer hospital..

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Anak keberapa sis? Kalau dah pernah beranak, memang normal baby pusing2 sebelum masa labor..kalau anak first 36 week dia dah lock kepala dekat pelvis..nie nurse yang cakap, sebab last time baby saya songsang week 34 then diorang scan sekali lagi baby dah turun ke bawah..cuma ada kemungkinan pusing lagi..tapi tak yah risau la..baby akan pusing ke bawah balik nanti before bersalin.

Baca lagi

Sme la.. skrg 35w msih lg songsang.. tp dr kk nk scan mse 37w.. klau x kne refer spital.. kddukn kple bby dkt tulang rusuk blah kanan selalu je rase senok bile time die mngeras blh terasa sampai ke blkg😭

3y ago

Sy bile die mengeras tulang rusuk kanan je yg sakit sampai ke blkg .😭 Msuk 35w ni pun bring xjd ape dah.. sblm ni hlg je rse sakit tu.. skrg xdah

Sy mcm sy sis...33w aritu bby songsang, tp smlm scan 36w alhamdulillah dia dh turun ke bwh... Sis jgn risau ye...ada masa lg utk bby tu pusing, insyaAllah

VIP Member

Hi mommy. Ms sujud, sujud lama2 OK. Ni tips lain https://my.theasianparent.com/kedudukan-bayi-songsang

terima ksh😊😊😊