baby songsang 20w

Hai smua. Adakah normal jika baby dlm kedudukan songsang pd minggu 20? Doc ckp msih byk masa utk baby pusing ke kedudukan yg betul. Sy msih risau since ths is my first pregnancy 😣

12 Balas

sy mggu ke 32 pun masih x pusing, td pergi hosp doc dah bg keputusan utk czer juga sbb baby tetap x pusing, huhu.. skrg 37mggu,13hb ckup 38mggu kena czer dah.. berdoa dan rajin2 ckp ngn baby la, mntak dia trun kepala ke bwh nti.. inshaa Allah, moga dpermudahkan urusan sis

2y ago

sujud lama² sis insyallah baby pusing

Masih ada masa sis...baby aktif...mcm saya 37w2d masih songsang...pergi hospital...doktor pakar pusing..alhamdullilah sekarang bby diposisi yang betul...semoga saya bersalin normal amin..due 23/8..

Hr tu saya masa 29 weeks pun baby songsang..tp masa 31 weeks baby dah pusing ke bawah..sbb sblm bersalin doktor scan dulu tgk kedudukan baby..saya bersalin awal..31 weeks..bersalin normal..

Jangan risau sis.. Biasenye 7 bulan nnt dia pusing sendiri...20 weeks tu awal lagi tu dia nak pusing.. Banyak lagi ruang tu... Normal kejap atas kejap bawah.. Kejap melintang😂

InshaAllah jgn risau..still ada masa utk baby pusing..even baby skrg dah pusing pun dia boleh pusing lagi smpi 36 week sis..jgn risau..bykkan doa..bykan sujud..

Yup..masih terlalu awl..sbb bby masih berpusing² dlm tu..smpai la 36weeks..

sy pergi scan pada 23w bby songsang skg alhamdulilah dah normal dah

Bby last pusing 36weeks sis...byk kn sujud inshallah bby pusing

20w masih awal. Nanti baby akan berpusing2 lagi. Jgn risau ya

Ya. Sy week 37 br baby pusing elok