33 weeks now, mcm mna nk thu kedudukan baby dlam prut samaada songsang atau x?

sya risau tkut2 baby songsang , mcm mna nk bt spaya baby x songsang? klau songsang dpat diubah kemudian hri ke??

1 Balas

no need to worry. kalau nak tahu kedudukan baby, better buat growth scan. kedudukan baby saya melintang dari trimester 1 sampai sekarang dah 31w2d. kalau sonsang atau melintang, ibu ada 2 option. option pertama adalah czer . dan option ke 2, doktor pusingkan baby tapi doktor akan pantau jantung baby dan scan keadaan baby lepas dipusingkan. jangan biar tukang urut atau bidan yang pusingkan ya 🤗 last baby akan pusing dan masuk laluan masa 36w, after 36w tu kalau baby pusing, itu miracle 🤗 later doktor akan decide what to do kalau songsang atau melintang