33 weeks 3 day

assalamualaikum...sy sekarang dh 33 weeks...baru2 ni doc di KKIA ada scan n ckp kedudukan baby songsang...ada x siapa2 ada pengalaman yang sama...ada x tips supaya baby duduk dlm keadaan yg betul...risau sbb 36 weeks nnti doc nk check lagi kalau msih sama kena refer hospital..

5 Balas

Anak keberapa sis? Kalau dah pernah beranak, memang normal baby pusing2 sebelum masa labor..kalau anak first 36 week dia dah lock kepala dekat pelvis..nie nurse yang cakap, sebab last time baby saya songsang week 34 then diorang scan sekali lagi baby dah turun ke bawah..cuma ada kemungkinan pusing lagi..tapi tak yah risau la..baby akan pusing ke bawah balik nanti before bersalin.