15weeks

Assalamualaikum.. nak tnya kepada moms yg berpengalaman semua, haritu saya scan kat kk masa checkup 11weeks then baby elok je gerak semua normal dan skrg sy dah masuk 15week normal ka kalau 15weeks perut masi tak nampak lagi kadang risau juga sebab perut tak nampak langsung pun mcm pregnant, berdasarkan pengalaman moms kat sini brapa weeks pregnant baru belly moms ketara ye... TTC 2yrs My Baby first My Baby Jan/2021

30 Balas

Waalaikumsalam. Saya sampai 26 minggu pun still tak nampak. Saya lagi suka sebab tak nampak aurat baby bump 🙂✌🏻 + saya suka pakai baju loose & jiran pun macam tak perasan sy pregnant (jangan salah faham, pregnant ada suami ya 😂😂) sekarang dah 31w pun still perut nampak kecil. I love this way, takda bengkak kaki, takda gdm, berat badan normal 🙂✌🏻 Alhamdulillah.

4y ago

betul2. macam jiran saya dulu. nmpak biasa je. perut saya lagi besar walopon x ngandong. haha. tibe2 je bawak balik baby dah. xperasan pon bila ngandongnye

Waalaikumusalam, lain org lain sis. Ade orang dah 8 bulan perut nmpk mcm 3 bulan je. Jgn risau n jgn overthinking, perkara tu normal. Org klau berbadan besar lgi tk nampak langsung perut dia tahu2 je dah lahir. Jgn byk sgt dgr ckp org bnda2 yg merapu, as long as awk cek, bby okay, makna nya okay lah 😊 mcm sy dah 3 month baru nampak perut

saiz perut tak menentukan tahap kesihatan baby dlm kandungan.. follow the flow je, ada ibu A masuk 4 bln dah nampak, ada ibu msuk 6-7 bln baru nampak. perut besar2 nak pegi mana, esok takut tak mampu nak bawak pulak 🤭 Tuhan bagi sesuatu ikut kemampuan kita.. hargai peluang yg Tuhan bagi..

saiz perut xpenting, yg penting saiz baby..selagi ok normal semua ukuran, perut kecik ke besar xpenting langsung..yg penting anak dlm perut elok saiz dia ikut minggu..dan semua ibu mengandung tu elok kejadian dia xkira saiz..xperlu fikir byk2 puan, semoga selamat semuanya

Normal tu sis.. Saya masuk 6bulan baru nampak baby bump. Itu pun perut macam orang 3bulan je😁 tak apa sis baby bump kecik, janji baby sihat. Kalau ada orang tanya itu ini, ignore kan saje. Atau cakap inshaAllah baby okey dan sihat🥰

Size perut kita tak penting sis. Yang penting size baby. setiap kalau checkup, mesti ada buat ultrasound untuk dengar jantung dan pergerakkan dia. tuh kira alhamdulillah baby sihat. 😘 Tak perlu fikir perut kita. hihihi.

bergantung juga pada saiz mommy.. mcm saya kurus... 4 kali preggy, kandungan dah 4@5 bulan baru la nampak muncit kedepan sikit.. xpe.. janji baby sihat dan mommy pun sihat.. xmo stress2 ye mommy.. mommy jaga pemakanan..

badan saya kecik je. sekarang preggy baru 10weeks. tapi perut dah nampak. bila tanya doc, doc kata tu normal. sebab kadang dia depends pada tebal lemak kita huhu. sebab saya jenis berbadan kecik tapi perut buncit.

sy skrg 26w2d , tp org ckp tak nmpk sgt . sbb bdn sy kecik . tp scan , dktor ckp saiz bby okay . tak besar tak kecik . alhamdulillah . doakn sy dan bby sihat smpai brsalin

Anak sis baru besar ni sis... mcm mana nk nampak... sis baca n follow tak info day to day tu..??? Baca sana sis byak info... kena byk membaca laaa nak jadi ibu dah kan...