Pregnant 1st trimester

Assalamualaikum semua .. Saya baru pregnant anggaran 4-5 mggu .. Selain asid folik, vitamin apa lagi yang korang amalkan? And susu jenama apa yang korang minum? Terima Kasih ?

10 Balas

Sy just amalkn susu kmbg,air zam2,kurma je xpnh mkn ubat klinik.. supplement tmbahan sy just ambil vco n jus mamariam lengkap tuk ibu hamil..tp jgn ikut sy plak xmkn ubt klinik sbb sy dlu2 mak xbg mkn die ckp t bby bsr ssh nk teran...so smpai skng ank sy nk msk 4 mmg sy xmkn alhamdulillah bby sht je n sng nk teran..

5y ago

Wlcm

mcm sy susu mmg x blh minum.. so sy beli kalsium tablet utk kuatkan tulang, asid falic mmg x tinggal.. ubat klinik bg zincofer, vit c 500g dgn neurogain utk baby sihat & bijak.. :)

5y ago

a. ah sy beli kat farmasi caring... beli brand trinley Cal-D-K... sbb ade kalsium, vitamin d3 dgn vit k2 utl bantu lg cepat serap.. sbb kalsium ssh nk serap.. setakat nie p mana2 farmasi nie yg the best... hrga 83 mcm tu utk kegunaan sebulan stgh... sehari 2 tablet...

sblm bukak buku pink sy mkn asid folik & b comp..dah bukak buku, sy mkn obimin vit yg kkia bg..sy minum susu hl & farm fresh je ?

5y ago

Ouhh .. okay2 .. sy cuba mkn asid folik yg doc bg dlu la huhuhuhu .. samaa .. saya minum susu farm fresh juga skrg ni tp yg kurma.. huhuhuhu .. tqqq

awl pregnnt sy mkn acid folic tp disebbkn hb low doc bg obimin pastu kalsium susu sy minum susu kotak dutch lady ja..

5y ago

Welcome

Saya pula ubat dri klinik mmg xtinggal and mkn vtamin tambahan flavettes..Susu pula sya sesuai susu anmum

5y ago

Ouhh .. vit c tu kee? Ingat nk try juga susu anmum .. yg perisa asli or choc??

Jgn tinggal folic acid dan susu yg saya amalkan is Enfamum.. selain tu, kurma dan delima..

5y ago

Tq awak .. now just makan folic acid n susu je dlu huhuhuh

Susu frisomum..tapi dulu sya alahan susu..selalu cirit kalau mkan

5y ago

Ouhhh .. tq awakkk .. nnti sy try tgok dlu susu tu okayy

Vitamin.. acid folic sahaja pon cukup.. susu.. similac or anmum

5y ago

Kiranya hanya asid folic je lah kn? Lps tu minum susu kan .. sbb ramai yg suggest itu ini tu yang konfius sbb doc bgtau amalkan asid folik yg dia bg pun dh cukup .. kalau minum susu tak loya boleh amalkan je .. terima kasih ?

Susu HL yg dalam kotak tu.

5y ago

No biggie dear?

Susu nesply kurg gula

5y ago

Okayy tqqq ?