Berat badan tak naik banyak ?

Assalamualaikum . Sblum pregnant berat saya maintain 58/59kg camtu . Lepas pregnant turun sikit jadi 57kg lepastu sekarang kandungan dah masuk 37w, berat saya baru 63/64kg macamtu. Napsu makan pun tak membuak2 mcm mumy2 pregnant yg lain. Ada yg sama kes mcm saya tak? Risau la berat baby tak normal ☹️

3 Balas

sama lah sya pun x selera'mkan skg 36week mau satu bulan asik makn sayur hijau pahit tu je goreng and bening .. mknan ayam x mood btul da nak mkan test tadi buat sup nak muntah ... risau bert bby x naik baru 2.5

sy PON tak berminat sngt mkn.. cuma sy bnykn minum susu sahaja.. sy paksa jugak mkn tu.. tak berselera la..

Sama mcm saya.. tp baby alhamdulillah membesar mengikut minggu💪💐

2y ago

Alhamdulillah lega jugak dengar. Saya pon berat naik 0.5-1kg tp time follow up ada 2 kali dah turun blk 1kg. Alhamdulillah scan baby 27 minggu berat ideal. Masuk minggu last trimester kedua mkn tak berapa nak lalu. Selalu tak hbs.. kena paksa diri makan. Tp susu dan iberet tak skip follow je timeline hari2. Sblm pregnant berat 65. Naik turun skrg Alhamdulillah 67.8..