5 bulan belum merangkak

assalamualaikum. saya ada kemusykilan, ramai yg tanya saya kenapa ank saya umur 5 bulan belum pandai merangkak. tpi hanya boleh berpusing buat tummy time sahaja.. boleh saya tahu umur berapa untuk merangkak ya? 😅😅 agak kecik hati bila ramai ckp anak saya pemalas. alhamdulillah baby saya sihat. cuma makcik2 bawang sahaja suka tanya soalan mcm tu😅😅

4 Balas

ank sy 5 bulan baru mengiring sis, tiap budak x sama perkbangan nya.. ada cepat ada lambat.. selagi ikot graf ok jekk.. cepat2 sgt pon x elok jugak..