Merangkak umur 5 bulan

Ada tak mommies2 yg berpengalaman anak dlm 5 bulan setengah ada gaya2 nk merangkak? Mmng umur 5 bulan dah boleh merangkak ke mcm mne? Sebb mcm cepat sgt lah, okay ke dia punya perkembangan?

3 Balas

ok je kalau ank pndai merangkak awal...sbb stiap ank ni perkembangan mereka berbeza.. ada tu merangkak dia skip trus nk brjalan . tu mcm ank sy la tu.merangkak xnk .trus meniti tepi2 dinding nk bljr jln ..dh pndai bertatih otw nk pndai jalan baru la dia undo belajar merangkak...mg dpmudahkan segalanya..aamiin

anak saya balik kk cucuk 4 bulan esok tu dah merangkak sis hahaha kelakar pun ada tapi Alhamdulillah sekarang 6 bulan dah panjat sana sini 😵‍💫 tak apa sis jangan risau, kita enjoy je moment ni nanti dah besar mesti kita rindu

OK la tu. Kemahiran tinggi