baby merangkak berapa bulan?

Anak korang umur berapa da start merangkak? Anak saya 5 bulan baru meniarap . Skrng da nk masok 6 bulan still belom merangkak lagi . Normal ke or perkembangan anak saya lambat ye? Ni anak first sebabtu saya tk brapa tahu sgt ttg perkembangan baby. Tgok kt buku baby umur baby 4 atau 5 bulan da start merangkak . Please helpp ????

17 Balas

Ada bayi 11 bulan baru merangkak. Kalau baby sis dah boleh bergolek, meniarap, menyusur.. tu pun perkembangan yg baik. Lambat atau cepat merangkak bergantung pd bayi tu sendiri. Ada yg jenis tak nak merangkak.. tau2 terus duduk, berdiri, kemudian jalan sendiri.

Okay tq mommy yang share pengalaman anak sendiri . Saya jd risau sbb tgok pada buku baby kt situ tulis 4/5 bulan da merangkak. So lega sikit hati ni tgok komen komen mommy semua tq ye 😘😘😘

Anak sy 8 Bulan baru merangkak. Setiap kanak2x perkembangan mereka lain puan. Ada yg tak merangkak, berjalan terus pun Ada.

Anak sy 5 bulan lebih baru merangkak... Perkembangan baby x sama... Asal kn die cuba belajar buat benda baru tu pun dh okay

Anak saya merangkak setahun sebulan. Baru je dapat kaki bulan ni setahun 6bulan. Hujung bulan kena cucuk 😊

Setiap anak berlainan cuma kita pantau je perkembangan dia. Macam anak saya smua pantas lagi² bab makan.

Baby sy umur 7bulan start merangkak.skg dh 8bulan.. start nk berdiri pegang2 kat dinding ngan kerusi.

ikut pd baby. galakkan buat tummy time pada baby. baby saya pun 5 bulan 4 hari baru pandai meniarap.

Anak sy umur msuk 8 bln pun blum pndai mniarap sndiri.. Tp ank sihat je smua.. Lain2 pkembangan..

Baby sy 4 bulan lebih baru meniarap, 10 bulan baru merangkak. Cukup setahun baru jalan. 😂